Hvem snudde livet mitt på hodet?Idag er det 2 uker siden operasjonen, og da altså 2 uker og 3 dager siden min egen lille verden raste sammen i løpet av en liten samtale. Tiden flyr ihvertfall da, om ikke annet. Selv om de fleste dagene består av å sove lenge.. tusle rundt i leiligheten.. lese nettaviser.. og andre små ubetydelige gjøremål. Utrolig at tiden ikke står dønn i ro.

Jeg bruker litt tid på å tenke også da, mellom slagene! Tanker rundt sykdommen, fremtid, fortid, generelle livsverdier og slikt. Både dype og fullstendig overfladiske ting. At jeg har gått fra å jobbe 12 timer hver dag, til 0 timer er definitivt en forandring - og det gjør noe med meg.

Jeg har ihvertfall funnet ut at de fleste nok helt sikkert trenger en liten vekker innimellom. Sannsynligvis meg selv, og sannsynligvis de fleste andre. Kanskje var det ikke såååå viktig at du ikke fikk lån til den bilen du har lyst på, eller den leiligheten du ønska deg. Og ekskjæresten som du ikke kommer over. Og den irriterende naboen. Og det dårlige været. 

Ting blir satt i perspektiv og blir ubetydelige når noen ligger å svever mellom liv og død.

Om været er dårlig, så kle på deg da! Man må slutte å irritere seg over "småting", og heller brette opp armene for å gjøre det beste ut av det.

Livet blir ihvertfall ikke bedre av å tenke negativt.

18 kommentarer

jade

28.mai.2010 kl.03:43

fine tanker som ble til fine ord - positivitet er det viktigste man har! (jeg kler på meg ekstra og smiler mens jeg titter på regnet som daler ned fra himmelen :))

walkofshame

28.mai.2010 kl.04:33

Flotte ord, Joakim :) Håper det går bra med deg, og at motet holder seg oppe når minuttene hjemme blir lange. Tenker på deg skal du vite! Det som er trist er at man noen ganger "trenger" noe så fælt som kreft som spark i ræva til å slutte å bry seg om ubetydelige ting.. det skulle man ikke! Ha en god helg, med fine dager:)

Emilie

28.mai.2010 kl.10:12

Kloke ord, Joakim. :) Det er sant - negativitet hjelper ingen. Og når man tenker etter, om alt ikke går din vei med saker og ting så er det ikke verdens undergang. Stay positiv! Jeg ønsker deg en god helg. :)

Signe

28.mai.2010 kl.10:36

Jeg er veldig enig, Joakim. Jeg prøver å tenke sånn jeg også, men det er ikke alltid like lett. Men; innimellom får men en vekker og da blir alt annerledes. Jeg er glad på dine vegne at dette ser ut til å gå riktig vei.

28.mai.2010 kl.13:01

Kjempefine ord, Joakim. Det er ikke alltid så lett å tenke sånn, men du har veldig rett i at de fleste av oss trenger noen oppvekkere i blant. For vi har det veldig, veldig bra i denne velferdsstaten vi er født inn i... Jeg heier iallefall på deg og er kjempeimponert over det at du tør å være så åpen rundt dine egne opp og nedturer.

For hva det er verdt: Jeg er sikker på at du kommer til å bli frisk.

Klem :)

Liljen ~Life As it Is~

28.mai.2010 kl.13:54

Så bra skrevet. Mange tar livet for gitt, og irriterer seg og klager høylytt over bagateller. Jeg tror at mennesker som opplever en alvorlig sykdom får en stryke og en forståelse for livet enn hva folk flest har.

Lykke til videre, dette skal gå bra! :)

Kristine

28.mai.2010 kl.14:11

Jeg beundrer deg.

Det er ikke lett å tenke slik. Takk for påminnelsen!

Tonje Merete

28.mai.2010 kl.14:14

God helg! Håper helgen blir vellykket og super for deg.

vilde

28.mai.2010 kl.16:44

Du er fantastisk ! :)

T.

29.mai.2010 kl.09:04

Godt sagt!

Vil ha en slik som deg til jul.

Jeg har vært snill jente, håper nissen i det minste sender en kopi!

Lykke til videre! Du er sterk! :)

victoriawee

29.mai.2010 kl.15:51

æ e glad i dæ !

marthe lislerud

29.mai.2010 kl.16:21

Jeg fant bloggen din først idag. Og jeg må si jeg ble utrolig rørt av å lese hva du har gått igjennom de siste ukene! Virkelig. Jeg ønsker deg god bedring, og alt lykke til deg :-)

siff

30.mai.2010 kl.16:47

Fint å høre at du kommer sterkere ut av den umulige situasjonen du har blitt utsatt for. Det er ikke mulig å skulle tenke seg til hva det er du har gått gjennom - og hva du fortsatt går gjennom når man ikke har vært i en slik situasjon selv, men ser for meg at livet ditt har fått en helt ny mening. Håper at alt ordner seg for deg på den beste mulige måten du kan tenke deg!

Line

31.mai.2010 kl.10:34

Takk. Den trengte jeg virkelig ^^

haaplos

01.jun.2010 kl.09:00

Tilfeldigvis kom jeg over bloggen din, og det er jeg glad for. For noen flotte ord jeg fikk lese da, og så sanne. Ingenting blir bedre av å tenke negativt, selv om det noen ganger er den enkleste tenkemåten. Man må prøve å se det positive i ting, uansett hvor håpløst alt noen ganger føles. Det finnes så mye som er positivt, det gjelder bare å finne det.

God bedring:)

kayso

02.jun.2010 kl.10:30

Kan tenke meg at ting blir satt i perspektiv når en gjennomgår dette ja. Har tenkt på det mange ganger selv. Likevel er det så enkelt for dem som ikke "har noen plager" å irritere seg over småting... som meg i dag feks.. Jeg skjemmes av å ha blogga om at jeg gruer meg til å trekke ei ubetydelig visdomstann etter å ha lest bloggen din i dag..

God bedring Joakim =)

Therese

08.jun.2010 kl.22:38

Jeg er veldig enig i det du skriver her. Etter at alt med Regine skjedde, så har jeg tenkt så utrolig mye over livet og livets verdier. Og så har du sikkert lest Idas Dans? Vel, jeg leste den i går og i dag og har allerede lest den ut. Har ikke villet lese den fordi storebroren til Ida er en bekjent av meg og jeg kjente til familien - men etter alt med Regine så bare måtte jeg lese boken. Og, jeg har gjort om en del ting i livet mitt etter Regine og Ida. Det er helt sykt hvordan to mennesker kan få deg til å tenke sånn.

Og så kom jo du da. Ikke det at vi er nære venner, men jeg har jo kjent deg i noen år nå. Alt det du skriver treffer meg rett i hjerterota.

Stå på videre, Joakim. Dette klarer du. Og god bedring, selv om de ordene blir veldig fattige i en slik situasjon..

Therese

Ida Bethina

15.jun.2010 kl.13:33

Du har så rett.. Kunne ønske det var lettere å tenke sånn! Man merker at alt går såå mye lettere med positiv innstilling, og småting blir ikke så viktige. Særlig ikke hvis man har blitt minnet på hvor skjørt livet egentlig er.. Men håper det kun går fremover for deg nå. :) Takk for alt du deler..(=

Skriv en ny kommentar

hits